Meddelare:  Åslund  År: 1939

Socken/stad: Liden

Löse lova: Frun skicka en penning över havet, du får köpa va du vill men utan få svart, vitt, nej eller ja. - Om en stund kom någon o frågade ut o försökte narra de lekande att säga de förbjudna orden. En domare dömde till pant. Den som sade fel fick ge pant. Dessa hopsamlades av frågaren, som vänd till domaren sade: "Ja sve å ja bränne. Den som denna panten äger å igenkänner, vad skall han göra? "-Domaren hade utsetts gemensamt tidigare, han fick emellertid inte se panten, när han dömde.

-Ex. Han fick hoppa på ett ben tre varv kring golvet och säga: "Oj, oj, ja vill gifta mä å ingen vill ha mä!

Nordiska museet. Frågelista. Spc 69. Mynt och penningar, bd 1, sidan 616-617.